Nasze smaki

Czarna perła
  • ciemny biszkopt wg domowej receptury
  • belgijska, gorzka czekolada w postaci musu
  • naturalna bita śmietana (zwierzęca, bez środków konserwujących)
  • kawałki malin zanurzone w galaretce
  • wykończona płynną czekoladą
Śmietanowy pełen owoców
  • jasny biszkopt wg domowej receptury
  • naturalna bita śmietana (zwierzęca, bez środków konserwujących) wzbogacona dużą ilością owoców (mix)
  • wykończony śmietaną
Kawa po irlandzku
  • ciemny biszkopt wg domowej receptury skropiony kawą
  • wyrazista pasta powstała z połączenia śmietany, pasty lodowej i aromatycznej czarnej kawy, wzbogacona alkoholową nutą
  • delikatny krem kawowy z dodatkiem chrupiących prażynek
Migdałowy
  • jasny biszkopt wg domowej receptury
  • naturalna bita śmietana (zwierzęca, bez środków konserwujących) z migdałową nutą
  • wykończony śmietaną oraz prażonymi płatkami migdałów
Królewski
  • intensywnie czekoladowy biszkopt
  • chrupiąca masa grylażowa z białą czekoladą
  • mus z belgijskiej czekolady z mailnami
  • domowe ciasto ptysiowe
  • naturalna śmietana zwierzęca
  • wykończone płynną czekoladą
Brzdącowy
  • jasny biszkopt wg domowej receptury
  • naturalna bita śmietana (zwierzęca, bez środków konserwujących) z dodatkiem wysokogatunkowego kakao
Mascarpone z malinami
  • ciemny biszkopt wg domowej receptury
  • wyrazista, puszysta masa z oryginalnego włoskiego serka mascarpone z dodatkiem naturalnej śmietany (zwierzęca, bez środków konserwujących)
  • frużelina z malin (wyrób własny)
  • posypka z wiórków gorzkiej czekolady
Royal czekoladowy
  • jasny biszkopt wg domowej receptury
  • chrupiąca prażynkowa warstwa z dodatkiem białej czekolady
  • puszysty mus czekoladowy na bazie naturalnej śmietany (zwierzęcej)
  • ciemny biszkopt
  • naturalna bita śmietana (zwierzęca) z waniliową nutą
  • wykończona płynną czekoladą
Gruszkowy
  • ciemny biszkopt wg domowej receptury
  • naturalna bita śmietana (zwierzęca, bez środków konserwujących) z kawałkami owoców gruszki
  • cienka warstwa galaretki
  • wykończona cienkimi paskami czekolady deserowej
Śmietanowo - owocowy na grylażu
  • jasny biszkopt wg domowej receptury
  • chrupiąca grylażowa masa z dodatkiem białej czekolady
  • naturalna bita śmietana (zwierzęca, bez środków konserwujących) z dodatkiem białej czekolady oraz owoców (mix, w zależności od sezonu/dostępności)
Naked z owocami
  • jasny biszkopt wg domowej receptury
  • naturalna bita śmietana (zwierzęca, bez środków konserwujących) z dodatkiem oryginalnego włoskiego serka mascarpone, białej czekolady oraz owoców (mix)
  • bez warstwy wierzchniej, udekorowany bardzo dużą ilością świeżych owoców
Oreo
  • intensywnie czekoladowe ciasto
  • wysokogatunkowa czekolada w formie pasty z kawałkami chrupiących ciasteczek
  • naturalna bita śmietana (zwierzęca, bez środków konserwujących)
  • wykończony płynną czekoladą i chrupiącymi kuleczkami
Węgierski
  • ciemny biszkopt wg domowej receptury
  • delikatny krem czekoladowy wzbogacony wiśniami oraz rodzynki nasączone w spirytusie
  • wykończony grubą warstwą czekolady deserowej
Dakłas
  • krucha beza
  • delikatny, aksamitny krem na bazie oryginalnego włoskiego serka mascarpone, pasty orzechowej, z daktylami oraz figami i rodzynkami nasączonymi w spirytusie
Parys
  • ciemny biszkopt wg domowej receptury
  • belgijska, gorzka czekolada w postaci musu, wzbogacona wiśniami
  • wykończony cienkimi paskami z czekolady deserowej
Kawowo - bezowy
  • ciemny biszkopt wg domowej receptury
  • delikatny krem kawowy z kawałkami chrupiącej bezy
  • konfitura porzeczkowo - wiśniowa (wyrób własny)
  • wykończony kremem kawowym i posypką z kawy
Malinowy
  • jasny biszkopt wg domowej receptury
  • naturalna bita śmietana (zwierzęca, bez środków konserwujących)
  • owoce całych malin zanurzone w galaretce
Truskawkowy
  • jasny biszkopt wg domowej receptury
  • naturalna bita śmietana (zwierzęca, bez środków konserwujących) zmieszana ze zblendowanymi truskawkami
  • owoce całych truskawek zanurzone w galaretce
Czekoladowy
  • ciemny biszkopt wg domowej receptury
  • naturalna bita śmietana (zwierzęca, bez środków konserwujących) z dodatkiem wysokogatunkowej czekolady
  • wykończony śmietaną czekoladową
Rafaello
  • jasny biszkopt wg domowej receptury
  • chrupiąca prażynkowa warstwa z dodatkiem białej czekolady
  • wyrazista masa na bazie naturalnej śmietany, wzbogacona kokosem, kawałkami orzechów migdałowych oraz włoskich
Sernik wiśniowy
  • jasny biszkopt wg domowej receptury
  • wyrazista, puszysta masa powstała z połączenia serka śmietankowego i naturalnej śmietany (zwierzęcej)
  • frużelina wiśniowa własnego wyrobu
Śmietanowy toffi
  • spód z tradycyjnego ciasta kruchego
  • naturalna bita śmietana (zwierzęca, bez środków konserwujących) połączona z toffi
  • jasny biszkopt wg domowej receptury
  • wykończony polewą karmelową
Leśny Mech
  • jasny biszkopt wg domowej receptury z dodatkiem szpinaku
  • wyrazista, puszysta masa z oryginalnego włoskiego serka mascarpone z dodatkiem naturalnej śmietany (zwierzęcej, bez środków konserwujących)
  • granat, maliny, borówki
Wiśniowa fantazja
  • intensywnie czekoladowe ciasto
  • naturalna śmietana zwierzęca z dodatkiem białej czekolady
  • bogactwo wiśni z polskich sadów
Orzechowa na śmietanie
  • orzechowy biszkopt wzbogacony orzechami włoskimi
  • wyrazista masa orzechowa powstała z połączenia naturalnej śmietany zwierzęcej, pasty orzechowej oraz orzechów arachidowych
  • wykończenie dużą ilością różnego rodzaju orzechów zatopionych w maślanym toffi karmelowym
copyright by Piekarnia Cukiernia Nowaczyk
Ta strona używa pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.